23 august 2009

Unirea Urziceni - Poli 0:0

În ciuda auspiciilor vremii, venind după o înfrângerea dureroasă cu Stuttgart, Poli s-a prezentat bine la Urziceni și ar fi putut câștiga o dispută destul de echilibrată, dar în care unicele șanse de gol ne-au aparținut.

Meciul a fost, vorba vine, tacticizat, dar plăcut ochiului - nu că cele două ar fi opuse prin definiție, însă la noi termenul se folosește eufemistic pentru partide anoste între echipe tari. Arman Karamyan a deschis scorul după o liberă executată de Ionescu și deviată, dar din păcate a fost ofsaid, în timp ce Urziceniul a ajuns aproape de poarta lui Pantilimon mai degrabă în a doua parte a reprizei, fiind totuși cam lipsiți de inspirație ofensivă. Cea mai mare șansă de gol a venit în minutul 37 și ne-a aparținut, căci la o minge ajunsă în careu la Ionescu, acesta a driblat scurt și Bucur a reluat mingea puternic, ca gazdele să scape de gol grație interpunerii unui jucător în drumul balonului spre poartă.

Repriza secundă a fost dominată și mai autoritar de alb-violeți, care au avut trei ocazii importante în doar cinci minute. Prima a venit în minutul 60, când Bucur a șutat și Arlauskis a respins, ca în continuarea fazei Arman să centreze la Ionescu, care singur din centrul careului a trimis foarte slab cu capul. Același Arman l-a pus la grea încercare pe portarul Unirii două minute mai târziu, însă efortul său de la marginea careului nu a fost suficient. Pe final meciul s-a mai liniștit, ca în minutul 85 Alexa să fie eliminat pentru un al doilea galben - e drept, unul necesar, în condițiile în care Cisovsky era la pământ accidentat și gazdele aveau intenția să pătrundă pe culoarul liber. Minutele rămase nu a fost suficiente ca omul în minus să se facă simțit, astfel că partida s-a terminat la egalitate - deși Poli putea să o câștige.

Aș remarca prestația solidă a apărării, efortul închizătorilor (mai ales Bourceanu), și maniera în care au conlucrat gemenii pe stânga. Flancul drept a fost mai puțin inventiv, în timp ce Ionescu s-a dovedit a fi o prezență prea liniștită pentru o asemenea partidă. Precum ziceam însă, în condițiile date rezultatul partidei, precum și maniera de joc, au fost mulțumitoare.

Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (6), Cisovsky (6), Nibombe (6,5), Art. Karamyan (6) - Stancu (5,5), Alexa (5,5), Bourceanu (6), Arm. Karamyan (6) - Bucur (5,5), Ionescu (5)

Schimbări:

Goga pentru Ionescu (min 77)
Borbely pentru Bucur (min 90)

Un comentariu :

daimon spunea...

Eu am văzut doar prima repriză. Au avut ambele echipe ocazie de gol, şi la încrâncenarea cu care se juca, la pauză credeam că meciul se va termina cu câte un gol în fiecare poartă, minim.

Alexa mi se pare mult prea nesigur pe el, prea nervos, ceva se întâmplă cu el.

Google+